info@festadelvi.cat     977421278     Del 30 d’octubre a l’1 de novembre de 2020

Presentació

Presentació de La Festa del Vi de Gandesa

La Festa del Vi de Gandesa té el seu origen en la proposta d’un dels socis – ja grans- de la Societat Unió Gandesana, qui somiava en un acte popular de reconeixement a la pagesia i a l’esforç que durant segles ha estat i continua essent un dels pialrs bàsics de l’economia municipal i també comarcal.  Amb això, el 6 de novembre de 1988 va veure la llum a Gandesa la I Festa del Vi, amb el dinar popular de “la Clotxa” com a activitat destacada. 

La bona acollida d’aquesta idea, l’esforç i col·laboració de gandesans i gandesanes, i – a sorpresa dels organitzadors – l’èxit de la primera edició va donar pas a l’establiment de lligams entre la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa i el Celler Cooperatiu Gandesa. Amb els anys es va consolidar una Comissió Organitzadora de la Festa del Vi, formada per totes tres entitats i on s’hi va unir el Consell Regulador de la DO “Terra Alta” amb l’objectiu de professionalitzar la mostra i poder donar un impuls més mediàtic. L’esdeveniment també compta amb el recolzament de diverses entitats públiques i empreses privades, i en especial de molts dels productors dels vins DO “Terra Alta” que anualment participen a la Mostra de Vins DO Terra Alta. 

Avui, la Festa del Vi de Gandesa és un esdeveniment cultural, social i vinícola totalment consolidat i s’ha convertit en l’aparador imprescindible dels vins a peu de territori més important de la regió i els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta en son els protagonistes absoluts essent una de les denominacions d’origen de Catalunya que més creix. La Festa del Vi ha aconseguit situar-se com a referència dins del món de la cultura del vi a Catalunya pel que, sense cap dubte, durant la seva celebració, Gandesa és punt de visita obligada per tots aquells que volen gaudir dels nostres vins, del nostre entorn i de la nostra gent.